Vlekken op natuursteen verwijderen

Een natuursteen vloer staat prachtig in iedere inrichting. Maar dan wilt u natuurlijk wel dat de vloer er mooi bijligt. Een vlek kan de hele uitstraling van een natuursteen vloer veranderen. Daarom wilt u vlekken zo snel mogelijk uit de vloer verwijderen. In dit blog leest u hoe u vlekken uit natuursteen kunt verwijderen. En we vertellen wat u kunt doen om het ontstaan van vlekken in de toekomst te voorkomen.

Natuursteen vloer schuren

De meest effectieve methode om vlekken uit natuursteen te verwijderen is door de vloer te schuren. Hierbij wordt de bovenste laag weg geschuurd. Doordat vlekken zich over het algemeen aan de oppervlakte bevinden, zult u zien dat de vlekken door het schuren uit de vloer verdwijnen. Na het schuren van de vloer is het wel belangrijk om de vloer te beschermen. Dit kan door de vloer te kristalliseren. Hiermee beschermt u het natuursteen tegen beschadigingen en krassen. Ook kan kristalliseren helpen tegen vlekken. Voor het beste resultaat schakelt u een bedrijf in dat gespecialiseerd is in vlekken verwijderen uit natuursteen.

Vlekken in natuursteen voorkomen

Ziet uw natuursteen vloer er na het schuren en kristalliseren weer uit als nieuw? Dan wilt u dit natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. Door de vloer op de juiste manier schoon te maken, voorkomt u dat er nieuwe vlekken ontstaan. Natuursteen is erg gevoelig voor vocht. Daarom is het belangrijk om water ook tijdens het poetsen zo snel mogelijk weer van de vloer te verwijderen. Daarnaast moet u ver weg blijven van schoonmaakmiddelen met een hoge zuurgraad, zoals allesreiniger en schoonmaakazijn. Dit kan namelijk ook zorgen voor vlekken in uw natuursteen vloer.

Heeft uw natuursteen niet alleen vlekken, maar is de vloer ook beschadigd? Lees dan ook alles wat u moet weten over natuursteen repareren.

Categorie├źn: Geen categorie