Graffiti op uw gevel

Heeft u zojuist graffiti op uw gevel ontdekt? Dan kunt u hier flink van balen. Niet alle graffiti is even gemakkelijk te verwijderen en vaak kost u dit veel tijd. U kunt ervoor kiezen de graffiti zelf te verwijderen of een professioneel reinigingsbedrijf in te schakelen. Bent u benieuwd of u de graffiti zelf kunt verwijderen of beter een professional in kunt schakelen? In dit blog leest u meer over de diverse manieren om graffiti van uw gevel te verwijderen. Lees snel verder en ontdek wat de beste optie voor u is.

De drie methodes

Indien u graffiti wilt verwijderen, is het goed om te weten dat hier drie verschillende methodes voor zijn. Welke methode het meest geschikt is voor uw gevel, hangt af van welke graffiti er gebruikt is en hoe de structuur van uw gevel is. Deze methodes zijn stoomcleanen, reinigen met reinigingsmiddel en stralen. Hieronder zetten wij de drie methodes op een rijtje.

Stoomcleanen

Stoomcleanen wordt verreweg het meest gebruikt voor het verwijderen van graffiti. Deze methode kan enkel gebruikt worden voor minder hardnekkige graffiti. Met een spuit wordt water, verhit tot 150 graden, met een hoge druk tegen de gevel aan gespoten. Hierdoor lost de verf op. Het spuiten met heet water is veruit de gemakkelijkste weg om uw gevel te reinigen. Let wel op dat deze methode niet voor elke gevel bruikbaar is. Soms is de graffiti te hardnekkig en zijn andere methodes een betere optie.

Reinigen met reinigingsmiddel

Is het niet mogelijk om uw geven door stoomcleanen te reinigen? Dan is de volgende stap het reinigen van de gevel met reinigingsmiddel. Vaak wordt deze methode gebruikt wanneer de gevel is voorzien van meerdere lagen graffiti of de verf vrij hardnekkig is. Wanneer u van deze methode gebruik maakt, is het zeer belangrijk om rekening te houden met de structuur van uw gevel. Gebruikt u niet de goede reinigingsmiddelen, dan loopt u het risico dat uw gevel onherstelbaar beschadigd raakt.

Stralen van de gevel

De laatste optie is stralen. Deze methode wordt gebruikt om de meest hardnekkige graffiti van de gevel te verwijderen. Aan het reinigingsmiddel worden fijne steentjes of zand toegevoegd. Dit wordt met een spuit tegen de gevel aan gespoten, waardoor deze snel graffiti vrij is. Stralen is de meest effectieve manier om een gevel grondig te reinigen. Let wel op dat u hiervoor een specialist inschakelt. Deze weet precies hoe uw gevel het beste behandeld kan worden, waardoor schade wordt voorkomen.

De reinigingsmethode voor uw gevel

Graffiti verwijderen kan op diverse manieren. Bent u eruit wat voor u de beste methode is? Ga dan zelf aan de slag met een hogedrukspuit of schakel een specialist in om meer hardnekkige graffiti te verwijderen. Indien u een specialist inschakelt, weet u zeker dat u geen schade aan uw gevel toebrengt. Wij wensen u veel succes bij het reinigen van uw gevel!

Categorie├źn: Schoonmaakdienst